Modulære step-in kjøle- og fryserom

Porkka har solgt tusenvis av kalde lagerrom over hele verden. Deres popularitet er basert på enkel installasjon og funksjonalitet. Våre step-in rom er laget av materialer i høy kvalitet og kombinerer lavt energiforbruk og stille drift.

Porkkas kjøle- og fryserom er designet i samsvar med de strengeste hygienekrav og er for profesjonell bruk.

Rommene er enkle å installere og bruke. Alle rommene er utstyrt med funksjoner for selvovervåking som standard grensesnitt. Porkka tilbyr et bredt utvalg av modulære romstørrelser, som kan velges i forskjellige temperaturområder.

BROSJYRE PORKKA MCR (PDF) >

Nøye planlagte materialer og detaljer

Kjølerom fra Porkka er produsert av prefabrikkerte CFC HCFC-fri polyuretanisolerte modulelementer støpt med not og fjær og holdt av sammen av eksenterlåser, noe som gir stor generell styrke. Synlig utvendig overflate av panelene er dekket med slitesterk ripebestandig polyester, klassifisert som matsikker. Isolasjonstykkelse med utmerket termisk effekt er standard 80 mm med 100 mm på forespørsel for frysertilbehør hvis det kreves.

Dørene er semi-falset og leveres med kraftige hengsler og låsbart dørhåndtak med nødutløser. Terskler og karmer er produsert i holdbart rustfritt stål med varmer levert som frysertilbehør. Dørene er forhåndsmontert på et panel for enkel montering på stedet.

Gulvene, (hvis levert), er isolerte og produsert i sterk skipskryssfiner som er dekket med sklisikker glassfiberharpiks. Belastningsgrensen for standardgulv er maks. 40 kN/m2  eller maks 1,0 kN/per 40 mm hjul. Til gulv med stor belastning fås overflate i rustfritt stål som ekstra tilbehør.

Porkas hygienisk hyllesystem gjør at operatøren kan vaske enkelthyller i en industrioppvaskmaskin, mens større dimensjoner øker lagringsområdet i våre rom. Alle Porkka kjøle- og fryserom kan plasseres ved siden av hverandre. Kjøleenhetene kan bestilles venstre -eller høyreplassert.

Velg et rom til dine behov

 • Porkka serien inkluderer størrelser fra 1,2 til 22 m3.
 • Tre temperaturområder: +2 … + 8 °C for kjølt produkt, -2 …. + 5 °C, kjøtt og fisk, -18 …- 22 °C fryst mat.
 • Plug-in rom fås med R290 og R404 kjølemedier
 • Standardrom fås med RHDS hvis nødvendig
 • Isolasjontykkelse 80 mm eller 100 mm.
 • Standard dør bredde er 700 mm, andre bredder tilgjengelig. Døren kan være venstre- eller høyrehendt.
 • Leveres som standard med 4 rekker, matgodkjente, maskinvaskbare, frittbærende plasthyller. Alternativ i rustfritt stål er også tilgjengelig.
 • For tralledrift fås også kalde rom uten gulv.
 • Rom med gulv kan felles ned i gulvet eller utstyres med ramper.
 • Kjølepanel, avhengig av romstørrelse, kan plasseres i venstre eller høyre fremre hjørne.
 • Utvendig høyde med 80 mm isolasjonstykkelse er 2100 mm eller 2400 mm, og med 100 mm isolasjon 2140 mm eller 2440 mm.

Økologisk og bærekraftig valg

Gjør et bærekraftig valg og velg et standardrom med R290 kjølemiddel. Valg av kjøleenhet som bruker naturlig hydrokarbon sparer energikostnader, og er også snill mot naturen.

I tester er opp til 33 % reduksjon av elektrisitetsforbruket oppnådd. Dette gir brukere av Porkkas modulære kjølerom og frysere betydelige besparelser i driftskostnader i utstyrets levetid.

R290 kjølemiddel har et svært lav klima (GWP 3).

Pålitelig og sikker

Porkka temperaturdisplay er utstyrt med innebygd temperaturalarm for høy/lav temperatur som er både akustisk og visuell og som også kan kobles til bygningens hovedsystem ved bruk av en spenningsfri tilkobling.

HUURRE ITOP temperaturstyringssystem

Tilkobling til Huurre ITOP temperaturstyringssystem gir ekstern overvåkning av temperaturer i samsvar med kravene til OIVA, også når du ikke jobber. ITOP forutser mulige feilforhold, sender nødvendige rapporter og sender varsler om nødvendig. Systemet kan kobles til eksisterende utstyr, uavhengig av produsent.

Forskjellige døralternativer

Dørene leveres med holdbare hengsler. Hver dør er utstyrt med et låsbart dørhåndtak med innvendig sikring som omgår låsen, fjerner krav og kostnad til alarm for innestengt personell. Dørene er venstre- eller høyrehengslet (må angis ved bestilling) og forhåndsmonteres på panelfabrikken.

Standard dørbredde er 700 mm. Minste standardrom som leveres har en 550 mm bred dør og det finnes alternativer med 900 eller 1000 mm dører for større rom. Fryseromsdørene har et varmeelement som hindrer at dørpakningen fryser. Romterskler og kanter er laget av solid rustfritt stål.

For enklere bruk av traller, kan kjølerom leveres uten gulv. I dette tilfellet blir rommet reist på en isolert sokkel og døren utstyrt med slepelist. Medium- og lavtemperaturrom må alltid utstyres med gulv. I begge tilfellene er dørene utstyrt med slepelist.

Central Cooling (CC) System – klar

Standardrom kan være utstyrt med tilkobling til et sentralt kjølesystem. I dette tilfellet er nødvendige tilkoblinger til enhetens strøm og rørsystem allerede installert på fabrikken.

Med CC-klar modell overføres generert varme fra kjøkkenet. Det er også svært stillegående

Sammenlignet med et tradisjonelt kjølesystem romløsninger, muliggjør energisparing, senker løsninger på romdesign fra en høyde på 2100 mm

Hygienen er bedret med det faktum at det ikke er nødvendig å installere drenering i rommet og installasjon av lysarmatur og annet utstyr er gjort slik at rengjøring er enkel

Gulv

Standardrom fås med forskjellige alternativer for gulvbelegg. Kjølerom kan i dette tilfellet leveres uten gulv, veggpanelene er montert på toppen av en isolert overflate og døren er utstyrt med slepelist.

Medium temperatur og fryserom leveres alltid med isolert gulv. Valgfri rampe for tralletilgang finnes, alternativt kan gulvet felles ned. Fryserom er alltid utstyrt med gulvvarme som hindrer fuktskade på fryserommet.

Isolerte gulv er belagt med sklisikker glassfiber. Standard lastekapasitet gulv er opp til 40 kN/m2 eller 1,0 kN/40 mm hjul. Alternativene inkluderer forsterket gulv med overflate i rustfritt stål.

Hyllesystem

Porkkas hyllesystem for kalde rom er svært praktisk og enkelt å rengjøre.

Standard hylleleveranse inkluderer fire (4) rekker oppvaskmaskinsikre polykarbonat (mattrygge) innlegg og støttemateriell. Hyller leveres for enten 2 eller 3 vegger avhengig av valgt modell.

 

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point)

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Allsidig, innebygd HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) – med valgfri XDL-01 overvåkingsenhet som muliggjør temperaturovervåkning kontinuerlig og i sanntid, som kan lastes ned via USB-pinne.

Porkka Remote Heat Disposal System (RHDS®)

RHDS-systemet er lik standard Porkka-enhet med tillegg av væskekondensator, hovedtank og pumpe. Vannrørene kobles deretter fra den fjernliggende kondensatoren til kjøleaggregatet. Etter tilkobling fylles systemet med en vannglykolløsning som er tilpasset forholdene både sommer og vinter. Multifikskondensatoren kan plasseres enten innenfor et område som kan dra nytte av ekstern varmetilførsel. Enheten kan monteres på gulv eller vegg.

I tillegg er utstyret til fordel for miljøet da det utnytter en svært liten ladning Porkka Remote Heat Disposal System (RHDS®) kjølemedium og reduserer driftskostnadene.

Luftkjølt støvfilter for kondensator

Luftinntaket til kondensatoren er montert på nedre del av kjøleaggregatet. Dette sikrer at bare den aller kaldeste luften brukes, noe som bidrar til lavere driftskostnader og forlenget levetid for enheten. Støvfilteret bak luftristen er enkelt å rengjøre eller skifte. Kontrolleren gir informasjon om når filteret må rengjøres eller skiftes.

 

Væskekjølte modulære rom (WHE)

Standard roms kjølenheter kan utstyres med væskekjøler og frigjort varme kan resirkuleres i eiendomssystemene. Væskekjølesystem er miljøvennlig og stille.