Porkka Walk-In Clean room og – kjølerom

Walk-In rom skreddersys alltid etter kundens behov. Porkka har i flere tiår designet løsninger for individuelt temperaturkontrollerte Clean room og kalde rom. «Walk-In» er et pan-europeisk begrep som omfatter et stort, «gangbart» rent, kjøle- og fryserom. Prinsippet for drift av Clean room er basert på et miljø med høyt lufttrykk, kalde rom kjøles ned med enten integrerte, eksterne eller sentrale kjøleenheter.

Porkkas walk-in rom designes og produseres i Finland Ylöjärvi i en moderne fabrikk. Som Porkka-kunde mottar du CAD-tegninger av rommet ditt utgitt av fabrikken. Compact Refrigeration Division produserer og leverer walk-in rom og alle romelementene til store passasjerskip, også til mindre yachter.

Tekniske funksjoner og alternativer

Nøye planlagte materialer og detaljer

Porkkas walk-in rom designes etter kundens spesifikasjoner. Design er basert på nødvendig bredde og dybde med hensyn til utvendige dimensjoner for modulsystemet (+/- 150 mm). Dører og deleveggspor velges fritt. Inndeling øker ikke rommets størrelse.

Dybde på isolasjonsmateriale kalde- og fryserom er 80 mm, 100 mm og 150 mm. Rommets utvendige dimensjoner (lengde og bredde) vil fortsatt være den samme uavhengig av dimensjon på isolasjon. Isolasjonen er stiv KFK/HKFK uten polyuretan og overflatematerialet er et alternativ til polyester eller galvanisert stålplate belagt med PVDF eller rustfri stålplate. Elementene er festet sammen med eksenterlåser. De er raske og enkle å montere

Sikkerhet

Porkkas rom har hygienisk design, gulvelementene er sklisikre og skjøtene tette. Fryserne er, hvis nødvendig, utstyrt med integrerte varmeelement for å hindre frost- eller fuktskader under gulvet. Fryserommets dørrammer er utstyrt med et varmeelement for å hindre fuktighet og isdannelse. Låsbare dører er utstyrt med innvendig nødutløser. Elementer og dører er CE-merket

Alarmfunksjoner

Porkkas temperaturdisplay er designet med innebygd høy/lav temperaturalarm, som varsler med lyd og lys og kan kobles til bygningens styringssystem.

Dører

Dørene er tilgjengelige for å møte ulike behov avhengig av bruksområde. Dører med hengsler og skyvedører til kalde rom og fryserom er energieffektive og enkle å bruke og utstyrt med maskinvare og pakninger av høy kvalitet.

Låsbare dører er utstyrt med innvendig nødutløser. Dør innvendig og utvendige overflater er varme-dyppet galvanisert 0,6 mm polyesterbelegg eller rustfritt stål. Isolasjonen er stiv KFK/HKFK uten polyuretan som er skummet inn i dørbladet. Dermed blir strukturen meget sterk, men lett.

Fryserommets dører er utstyrt med varmeelement for å hindre fuktighet og isdannelse. En rekke standardmodeller gjør bruk av forskjellige driftsmiljøer i henhold til behov mulig. Robust design og lett utskiftbare reservedeler gjør Porkkas dører til en løsning som varer lenge når du ønsker kvalitet og holdbarhet.

Gulvbelegg

Walk-In rom gulv er enten standard eller elementsett. Gulvelementets overflatemateriale er WISA® Hexa Grip, plywood basert på bjørk, egnet til bruk med høy belastning. WISA® Hexa Grip brukes vanligvis til transport, lagerskur og arbeidsgulv, stillas, arbeideoverflater og messegulv. Kalde rom og fryserom kan også installeres oppå plane betonggulv. Gulv i fryserom trenger varmemotstand som leveres som standard. Gulvenes maksimale belastning er 40 kN/m² (4000 kp/m²) og 1 kN (100 kp) per ø 40 mm hjul. Forsterkede gulvelementer anbefales brukt når gulvet utsettes for rullende last (pumpevogn med harde hjul), eller stor punktbelastning.