Porkka Walk-In Clean room og – kjølerom

Walk-In rom skreddersys alltid etter kundens behov. Porkka har i flere tiår designet løsninger for individuelt temperaturkontrollerte Clean room og kalde rom. «Walk-In» er et pan-europeisk begrep som omfatter et stort, «gangbart» rent, kjøle- og fryserom. Prinsippet for drift av Clean room er basert på et miljø med høyt lufttrykk, kalde rom kjøles ned med enten integrerte, eksterne eller sentrale kjøleenheter.

Porkkas walk-in rom designes og produseres i Finland Ylöjärvi i en moderne fabrikk. Som Porkka-kunde mottar du CAD-tegninger av rommet ditt utgitt av fabrikken. Compact Refrigeration Division produserer og leverer walk-in rom og alle romelementene til store passasjerskip, også til mindre yachter.

Tekniske funksjoner og alternativer

Nøye planlagte materialer og detaljer

Porkkas walk-in rom designes etter kundens spesifikasjoner. Design er basert på nødvendig bredde og dybde med hensyn til utvendige dimensjoner for modulsystemet (+/- 150 mm). Dører og deleveggspor velges fritt. Inndeling øker ikke rommets størrelse.

Dybde på isolasjonsmateriale kalde- og fryserom er 80 mm, 100 mm og 150 mm. Rommets utvendige dimensjoner (lengde og bredde) vil fortsatt være den samme uavhengig av dimensjon på isolasjon. Isolasjonen er stiv KFK/HKFK uten polyuretan og overflatematerialet er et alternativ til polyester eller galvanisert stålplate belagt med PVDF eller rustfri stålplate. Elementene er festet sammen med eksenterlåser. De er raske og enkle å montere

Sikkerhet

Porkkas rom har hygienisk design, gulvelementene er sklisikre og skjøtene tette. Fryserne er, hvis nødvendig, utstyrt med integrerte varmeelement for å hindre frost- eller fuktskader under gulvet. Fryserommets dørrammer er utstyrt med et varmeelement for å hindre fuktighet og isdannelse. Låsbare dører er utstyrt med innvendig nødutløser. Elementer og dører er CE-merket

Alarmfunksjoner

Porkkas temperaturdisplay er designet med innebygd høy/lav temperaturalarm, som varsler med lyd og lys og kan kobles til bygningens styringssystem.

Dører

Dørene er tilgjengelige for å møte ulike behov avhengig av bruksområde. Dører med hengsler og skyvedører til kalde rom og fryserom er energieffektive og enkle å bruke og utstyrt med maskinvare og pakninger av høy kvalitet.

Låsbare dører er utstyrt med innvendig nødutløser. Dør innvendig og utvendige overflater er varme-dyppet galvanisert 0,6 mm polyesterbelegg eller rustfritt stål. Isolasjonen er stiv KFK/HKFK uten polyuretan som er skummet inn i dørbladet. Dermed blir strukturen meget sterk, men lett.

Fryserommets dører er utstyrt med varmeelement for å hindre fuktighet og isdannelse. En rekke standardmodeller gjør bruk av forskjellige driftsmiljøer i henhold til behov mulig. Robust design og lett utskiftbare reservedeler gjør Porkkas dører til en løsning som varer lenge når du ønsker kvalitet og holdbarhet.

Gulvbelegg

Walk-In rom gulv er enten standard eller elementsett. Gulvelementets overflatemateriale er WISA® Hexa Grip, plywood basert på bjørk, egnet til bruk med høy belastning. WISA® Hexa Grip brukes vanligvis til transport, lagerskur og arbeidsgulv, stillas, arbeideoverflater og messegulv. Kalde rom og fryserom kan også installeres oppå plane betonggulv. Gulv i fryserom trenger varmemotstand som leveres som standard. Gulvenes maksimale belastning er 40 kN/m² (4000 kp/m²) og 1 kN (100 kp) per ø 40 mm hjul. Forsterkede gulvelementer anbefales brukt når gulvet utsettes for rullende last (pumpevogn med harde hjul), eller stor punktbelastning.

Godstransport

For enklere bruk av traller, kan kjølerom leveres uten gulv. I dette tilfellet skal rommet installeres på isolert overflate og dør utstyres med tetningslist. Et isolert gulv kan være f.eks. betonggulv og underliggende isolasjon.

Har walk-in rommet dørterskel, leveres rommet med ramper for høy belastning.

Hyllesystem

Walk-in modulære hyllesystem er praktiske, hygienisk og enkle å rengjøre.

Valgfri fire rekker maskinvaskbare (matsikre) plasthyller og støttematerialer eller pulverlakkerte visningshyller med bakre skyvedører.

Marine Walk-In rom

Porkkas walk-in kjøle- og fryserom produseres for å være miljøvennlige og spesialdesignet for å tåle ekstreme marine forhold i samsvar med alle spesialkrav og U.S.P.H.S hygienestandarder.

Marine elementer og dører er alltid laget av rustfritt stål, AISI 304 eller AISI 316, og overflatekvaliteten er 2B (mattert) eller 4N (rillet). Isolasjonen er stiv KFK/HKFK uten polyuretan og fås i 80, 100 eller 150 mm avhengig av bruksområde og romtemperatur i skipet.

Kontakt romekspertene

Porkka Panel
Huurretie 13, 39160 Ylöjärvi

Petteri Piirto

Produktlinjeleder,
Walk-in -rom
petteri.piirto@porkka.com